Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Akova, Anayasa Mahkemesi'ne güvenilmemesine tepkili

Akova, Anayasa Mahkemesi

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, rüşvet ve yolsuzlukla suçlanan 4 eski bakanın, Anayasa Mahkemesi'ne güvenilmeyip AKP'li üyelerin oylarıyla Yüce Divan'a gönderilmemesini, adalete güven duygusunu yok edip, herkese eşit adalet anlayışını zedeleyebil

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, rüşvet ve yolsuzlukla suçlanan 4 eski bakanın, Anayasa Mahkemesi’ne güvenilmeyip AKP’li üyelerin oylarıyla Yüce Divan’a gönderilmemesini, adalete güven duygusunu yok edip, herkese eşit adalet anlayışını zedeleyebileceğini söyledi.
CHP Milletvekili Akova, rüşvet ve yolsuzlukla suçlanan 4 eski bakanla ilgili komisyonda alınan karara yazılı basın açıklaması ile tepki gösterdi.
Akova, “Anayasa Mahkemesi’nin ülkenin en güvenilir kurumu olması beklenmektedir. Ancak Sağlık Bakanı Müezzinoğlu tarafından ‘Anayasa Mahkemesinin art niyetli, kendilerine tuzak kuran sistemin ana unsuru olduğunun’ ifade edilmesi, normal vatandaşın adalet arayışında en son çare olarak başvurduğu Anayasa Mahkemesi’ne artık başvurmaması sonucunu mu doğuracaktır? Üstelik Anayasa Mahkemesi’nin 16 üyesinden 10 tanesi, AKP iktidarı zamanında eski kurucuları Abdullah Gül tarafından atanmıştır.” dedi.
Akova, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Yüce Divan’dan kaçmak hukuk ve adaletin ayaklar altında alınması demektir. Yüce Divan’dan kaçmak dört eski bakanın gerçekten görevini kötüye kullandığının ve suçlandıkları cürümleri işlediklerinin bir kanıtıdır. Yüce Divanı kamuoyu nezdinde küçük düşürücü, önemsizleştirici, suçlayıcı konuşmalar yapmak, bizzat bu bakanların gerçekten rüşvet ve yolsuzluklara karıştığının ve çok önemli bir kurumu karalayarak yargılanmaktan kaçtığının bir göstergesidir. Soruşturma Komisyonu Başkanının, bizzat soruşturmanın olmaması için koyduğu engellemeler ve yasaklar ileride adaletin nasıl zedelenebileceğinin ve hukukun işlemesinin nasıl engellene bileceğinin dersi olarak okutu lacaktır. Tarih zaman içerisinde adaletin yerini bulduğunu, suçluların mahkemelerde yargılanacağını bize gösterecektir. Geç gelen adalet, adalet değildir. Ancak hukuk geçte olsa tecelli ettiğinde milletin vicdanı rahatlayacaktır. Gerçekten Bakanlar, rüşvet diye iddia edilen saati kendileri aldıysa, para sayma makineleri ve kasalar ile görün tülenen paraları helal kazanmış larsa; takım elbise, çikolata kutusu vs. ile dolar evlerine gelmemişse, ayakkabı kutusu içindeki paralar hayır içinse, yayınlanan dinleme tapeleri sahte ise, hiç korkmadan Yüce Divan’da yargılanmayı kendileri talep etmeliydiler. Yüce Divan’dan kaçmaları suçlu olduklar ının ve bunun ispatlanmasından korktuklarının açık bir göstergesidir. Elbet adaletin herkes için tarafsız ve eşit işleyeceği günler gelecektir. O günün takipçisi olacağız.”



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı